България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Връщат ли се мутренските времена? Не са си отивали, смята адвокат

Държавата да се завърне, насажда се чувство за перманентен страх, настоя бившият депутат Росен Петров пред Bulgaria ON AIR

09.01.2018 | 08:45 Редактор: Тодор Петров
Връщат ли се мутренските времена? Не са си отивали, смята адвокат

Мутренските времена в България не са си отивали. До този извод стигна адвокатът Людмил Рангелов в контекста на шокиращите убийства и похищения от края на миналата година и началото на тази.

Вчера пред офиса му в столичния квартал "Манастирски ливади" бе разстрелян Петър Христов, който е собственик на една от най-големите млекопреработвателни фирми у нас. Преди дни пък бе извършено жестоко шесторно убийство в Нови Искър, след което според МВР издирваният нападател се е самоубил.

В "България сутрин" адвокат Рангелов свърза събитията от последните дни с отвличането на сина на бизнесмена Тони Златков - Адриан, както и стрелбата срещу един от шефовете в НАП Иво Стаменов, като по думите му тези случаи показват, че мутренските времена не са си отивали.

Убийството на Петър Христов ще бъде изключително трудно за разкриване. Очевидно е поръчково и извършителят е доста квалифициран, убеден е Людмил Рангелов. 

Смята се, че убитият 49-годишен бизнесмен е свързан с делото срещу "Наглите" и е помагал за разкриването на престъпната група.

"Ако добросъвестно е искал да помогне на властите и е достигнал до информация, по-скоро е действал като гражданин, а не като бизнесмен. Бил е в комфорт с околните, свободен, самоуверен, с много интензивни контакти, движил се е без охрана. Всичко това говори, че не е имал притеснения", каза още юристът.

"Не знам дали се връщат мутренските времена, но е време е държавата да се завърне! Не съм предполагал, че така ще започне новата година. Шесторното убийство в Нови Искър травмира цялата нация, не сме свикнали да стават такива зверски неща. В обществото се насажда чувство за перманентен страх и несигурност", каза пред Bulgaria ON AIR бившият депутат и телевизионен водещ Росен Петров.

"Убихме МВР и службите за сигурност, и вече 27 години се опитваме да ги реанимираме доста безуспешно. Агентурата е разбита. Направихме така, че "сътрудник на МВР" да звучи мръсно, грозно. Когато системата за сигурност е разбита, тогава можем да очакваме всичко", каза още Росен Петров.