България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бистришките баби със софийска баница в ръка ще посрещат еврочиновници

Това е една от шестте визии, създадени от Столичната община

27.12.2017 | 11:08 Редактор: Василена Василева
Бистришките баби със софийска баница в ръка ще посрещат еврочиновници

Билбордове с кадър на Бистришките баби, държащи софийска баница в ръцете си, ще посрещат делегатите в столицата по време на българското председателство на Съвета на ЕС.

Това е една от шестте визии, създадени специално за европредседателството от Столичната община. Те са част от комуникационната кампания "София общува", която включва визуална кампания, изграждане на отличим образ на столицата и нови системи за ориентация в града и градския транспорт. 

Първите две букви от името на града на латиница - "So" са изведени и отличени в новата визуална кампания. Шестте послания са: "So green Sofia", "So welcoming Sofia", "So united Sofia", "So innovative Sofia", "So creative Sofia", "So ancient Sofia".

Tе ще бъдат поставени на летището, в центъра, в метрото и на други места. На билбордовете с надпис "So ancient Sofia" е изобразена ротондата "Св. Георги", а на този с надпис "So welcoming Sofia" - Бистришките баби, държащи софийска баница. Посланията са в цветовете на герба на София и специален шрифт.

"Снимката олицетворява гостоприемството на българина и старите традиции", сподели пред Bulgaria ON AIR ръководителят на Бистришките баби Дина Колева.

В средата на януари в ценъра на София ще бъдат поставени 40 туристически табели. А за да се изработи новата система за пешеходна ориентация на туристите в София е направена анкета с над 200 български и чужди гости в града.