fallback

С вота на недоверие управляващите щели да покажат силните си страни

Опозицията от своя страна пък, че е жива, посочи бившият земеделски министър Мехмед Дикме пред Bulgaria ON AIR

14.12.2017 | 08:40 Автор: Василена Василева

Няма нищо лошо да се иска вот на недоверие. По този начин опозицията показва, че е жива, а в същото време се дава възможност на управляващите да покажат силните си страни, посочи в студиото на "България сутрин" бившият земеделски министър Мехмед Дикме.

"Темата корупция е актуална за всяко едно правителство, не само за прехода, както и за всички европейски правителства. Към настоящия момент оценката и на САЩ, и на Европейската комисия е, че корупционният индекс в България е изключително висок. И дори нещо повече - това е и една от причините за неприемането на страната ни в Шенген", отбеляза гостът.

Припомняме, че лидерите на БСП и ДПС, Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ, се договориха да внесат вот на недоверие срещу правителството на Борисов на 17 януари. А работната група трябва да бъде готова до 10 януари с мотивите.

ГЕРБ от своя страна заподозряха, че целта на опозицията с внасянето на този вот е да се помрачи първото официално събитие от българското европредседателство, което ще се състои на 11 януари.

"Toва, което правят ДПС в момента е по-скоро легитимация. Лидерът на ДПС се опитва да демонстрира сила. Ако управлението на партията се реструктурира, партията ще се превърне в единна, монолитна и силна организация, представляваща конкретна общност в България", коментира още Мехмед Дикме пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback