България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Циклонът "Татяна" ни окъпа в сняг, но бързо си отивал

В края на седмицата се очаква затопляне – язовирите да се готвят, обясни синоптикът Симеон Матев пред Bulgaria ON AIR

28.11.2017 | 08:05 Редактор: Иван Берберов
Циклонът

Средиземноморският циклон "Татяна" покри България със сняг. Възлови републикански пътища бяха блокирани, а редица проходи остават затворени и към този час. 

"Още днес времето чувствително ще се подобри. Няма да има увеличение на снежната покривка в равнините. В голяма част от Южна България валежите вече са спрели, а през деня ще спрат навсякъде. Циклонът се намира над Черно море и през следващите часове ще продължи на се движи на изток", отбеляза синоптикът Симеон Матев. 

В студиото на "България сутрин" гостът прогнозира, че в четвъртък се очаква чувствително затопляне, което ще продължи до уикенда. Температурите ще варират между 1-2 градуса за Северозападна България и до 15 градуса в Югоизточна. 

"Поради затоплянето на времето, в края на седмицата се очакват валежи до 40-50 литра/кв.м. Язовирите трябва да се подготвят, а деретата на реките трябва да са почистени. Въпреки това, в началото на декември се очаква дните да са значително по-зимни. Едва за студентския празник времето ще омекне", поясни Матев пред Bulgaria ON AIR.