България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Платформата "Уча се" номинирана за световна награда на ЮНЕСКО

Нашите видеоуроци спестяват на децата време и пари за частни уроци, споделя още основателят Дарин Маджаров

16.11.2017 | 10:56 Редактор: Велислав Филипов
Платформата

"Уча се" е образователна платформа за видеоуроци. Досега има качени над 18 хил. видеа и 440 хил. регистрирали се. С наша помощ децата се подготвят много бързо и дори по-качествено". Това каза основателят на образователната платформа "Уча се" Дарин Маджаров.

Платформата е номинирана от Министерството на образованието и Националната комисия на ЮНЕСКО в България за световната награда на ЮНЕСКО на името на крал Хамад Бин Иса Ал-Халифа за ефективно използване на информационните и комуникационни технологии в сферата на образованието ЮНЕСКО.

Според Маджаров не случайно държавата се е доверила на тяхната образователна платформа и наистина ще бъде много престижно, ако все пак тази световна награда бъде спечелена.

"Не мисля, че е вярно, че българинът не иска да се учи, щом има толкова много регистрирали се. С наша помощ децата спестяват време, спестяват се и пари за частни уроци. Много родители ни подкрепят и насърчават децата си да влязат и да се образоват от сайта", сподели още той.

По думите му образователният портал сега се е усъвършенствал много и видеата сега не могат да се сравняват с тези от преди няколко години.

"За момента не се очаква "Уча се" да се развие и зад граница. Има много предложения, добре звучащи финансово, но аз взех решение следващите години да подобряваме образованието в България", отбеляза още Дарин Маджаров.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Stanislav_Dimitrov
преди 6 години
Браво, успех и занапред! Сигнализирай за неуместен коментар