България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Осман Октай: Доган никога не си е отивал от политиката!

И до днес той продължава да бъде активен, категоричен бе политическият анализатор пред Bulgaria ON AIR

09.11.2017 | 09:17 Редактор: Василена Василева
Осман Октай: Доган никога не си е отивал от политиката!

Доган никога не си е отивал от политиката, за да говорим за неговото връщане. Въпреки че след инцидента с газовия пистолет му затвориха устата и бе "прогонен" от публичното пространство, той продължава да бъде активен за употреба и кадруване, посочи в студиото на "България сутрин" политическият анализатор Осман Октай.

"Антидоганизмът породи атака преди години, като по този начин в страната ни се зародиха крайностите - краен турски национализъм и краен такъв български, използвани за политическа употреба. И така представителите им взаимно се обслужват, подхранват имиджа си и поддържат своето политическо присъствие", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR Осман Октай заяви,че на Ахмед Доган му е вменено, че е гарант на етническия мир в страната и именно на него трябва да дължим факта, че българи, турци и мюсюлмани все още не са се хванали за гушите, което от своя страна е тревожно.

"Тази теза го ласкае, но не е вярна и дори е опасна. Проблемът е, че има цели региони, в които управляващите са под контрола на Доган. А ДПС и до днес си остава резервният отбор в управлението на България", отсече гостът на телевизията. 

Вижте видеото с целия разговор.