България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Търсачи на адреналин: Трябва да сме внимателни какво показваме пред децата!

Всичко се върти около правилната подготовка, подчертаха Делян Димитров и Иван Кристоф пред Bulgaria ON AIR

01.11.2017 | 09:46 Редактор: Иван Берберов
Търсачи на адреналин: Трябва да сме внимателни какво показваме пред децата!

Млад мъж завладя родните честоти на социалните мрежи с дързък кадър от прозореца на движещ се влак на БДЖ. Случката повдигна въпроса за примера, който се дава на по-младите, чрез подобни изпълнения, и за цената на живота, която се измерва в "харесвания", "споделяния" и "последователи".

"При една добра подготовка не е опасно, но проблемът е, че много от децата, които гледат подобни неща, нямат подготовката. Да се провесиш от някъде не изисква никакво умение. Ако ще показваш нещо, нека да е трудно и да ти е отнело усилия, за да го изпълниш", отбеляза световният шампион по паркур Делян Димитров.

Според Иван Кристоф, по известен като Човека паяк, младите не мислят трезво и трябва да сме много внимателни какво им показваме. 

"Когато правиш нещо екстремно, трябва да се съгласуваш със собствениците на собствеността, на която ще го правиш. Не дай си Боже при фатален край на една такава изява може да отиде невинен човек в затвора, защото ти не си се консултирал с него. Трябва да носим отговорност за действията си. Когато се промотират опасни събития трябва да се вземе предвид, че този, който участва се е подготвил за себе си и не трябва да е пример за другите", категоричен бе той в студиото на "България сутрин".

За края на разговора, пред Bulgaria ON AIR Човека паяк посъветва екстремните неща да се показват по правилния начин, а Димитров допълни, че преди да правим нещо рисковано трябва да сме сигурни, че сме добре подготвени – малко по малко да увеличаваме височината и скоростта.