България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бензинджията с пожарогасителя: Казах да угаси цигарата, гледа ме дебилно

Христо Димитров получава заплахи от перничани и телевизор от шефовете си

05.10.2017 | 08:35 Редактор: Тодор Петров
Бензинджията с пожарогасителя: Казах да угаси цигарата, гледа ме дебилно

Христо Димитров е човекът, който с заля с прахов пожарогасител клиент на бензиностанция и чиито действия се превърнаха в хитово видео в социалните мрежи. Припомняме, че млад мъж влеза да зареди в бензиностанция, но с цигара в ръка и в близост до бензинова колонка. 

"Два пъти го помолих да загаси цигарата. От негова страна имаше доста неадекватна, надменна и агресивна реакция. Не вярваше, че ще използвам пожарогасителя, гледаше ме дебилно. След това имаше разправии, заплахи, обиди... Поведение не на човек, който осъзнава какви ги върши и какви са възможните сценарии. Всичко мина по най-лекия възможен сценарий", разказа Христо пред Bulgaria ON AIR.

Имаш ли представа, че фланелката ми струва повече от месечния ти доход, била една от заплахите, които служителят получава от разгневения перничанин. Той дори подканва Христо да излязат от обсега на камерите.

"Бяха трима или четирима в колата, но нито един от тях не реагира агресивно. Осъзнаха къде е проблемът, докато той определено не беше адекватен. Въобще не съм гледал перничанин, неперничанин. Виждам човек с цигара, казвам да я угаси, той не прави нищо по въпроса и хванах пожарогасителя", допълни Христо Димитров за инцидента.

Служителят получава благодарствено писмо и телевизор от своите шефове, които внимателно са изгледали видеото с действията му и са преценили, че се е справил много добре със ситуацията.

"Множество субекти ежедневно решават, че някакви процедури и правила не ги касят, че са безсмъртни, недосегаеми и не ги интересува, че други хора ще пострадат. Обърнали сме го на "всеки да си прави каквото иска", сподели още Христо за "България сутрин".