България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

С ваша помощ: Събрана е повече от половината сума за операцията на Никифор от Кипилово

"Никога не съм вярвал, че има толкова много добри хора по целия свят", сподели младежът пред Bulgaria ON AIR

28.09.2017 | 08:42 Редактор: Мария Аладжова
С ваша помощ: Събрана е повече от половината сума за операцията на Никифор от Кипилово

Събрана е половината от сумата, необходима за жизненоважната операция на 22-годишния Никифор Атанасов от котелското село Кипилово.

Никифор е роден със сърдечно заболяване, вътрешна хидроцефалия и е с 56 процента инвалидност.

Състоянието му се е влошило рязко в последните два месеца - до припадъци, а за спасяващата операция са необходими 6000 лева, които семейството не може да си позволи.

След като Bulgaria ON AIR разказа историята на младежа, добри хора се притекоха на помощ и дариха средства по сметката на Никифор.

Сега му предстои ядрен резонанс в Пловдив, след който лекарите ще назначат дата за операцията.

"Никога не съм вярвал, че има толкова много добри хора по целия свят. Искам да им благодаря за помощта. Повечето от половината сума я има. Благодаря на всеки човек, който ми помогна и помага да върна усмивката си и да живея един нормален живот", сподели Никифор в ефира на "България сутрин".

Изследването с ядрен резонанс струва около 350 лева, а за пътя на момчето до Пловдив са необходими 100 лева.

Бабата на Никифор - Мария, също благодари на хората, които са помогнали. Тя разказа, че внукът ѝ е работен и много грижовен, трудил се с нея в градината и винаги питал с какво да ѝ помогне. 

"На никого не пожелавам да се събират парички за такива лоши неща, а хубави неща да се чуват, да са живи и здрави, да нямат такъв кахър като мен и родителите му", пожела през сълзи възрастната жена.

Никифор също отправи апел към всички, които са загубили надежда: "Има помощ, трябва да бъдат силни и повече да вярват".

Всеки, който има желание да помогне на Никифор, може да го направи като дари средства по сметка:

Райфайзен Банк, картодържател NIKIFOR ATANASOV 
Сметка IBAN  BG94RZBB91551002775262


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ивайло Петров Бачийс
преди 6 години
Здравейте моята съпруга е от Бразилия и има мозъчен аневризъм бременна с висок риск за живота и и на бебето ако не се направи секцио което е 1000 лв насрочено за 10 април 2018 и неврохирургия за над 5000 лв после съпругата ми може да умре . Ние сме без осигуровки и безработни и няма кой да ни помогне . Женени сме граждански и църковен брак и от миграция не могат да направят документите и защото по адресна регистрация сме в моя роден град и сега живеем в София. Моля помогнете спешно !!! Благодаря ви ако има добри хора Сигнализирай за неуместен коментар