България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Александър Александров представи българския фолклор в Шанхай

Певецът сподели пред Bulgaria ON AIR, че чужденците винаги се впечатляват от музиката и природата ни

21.09.2017 | 09:48 Редактор: Иван Берберов
Александър Александров представи българския фолклор в Шанхай

Певецът Александър Александров-Алекс е сред най-добрите изпълнители на обработен фолклор и шлагери у нас. Песните му са вдъхновени от българските корени и имат огромен успех по целия свят. Само преди ден той се завърна от голям международен фестивал в Шанхай. Там той представи една от новите си песни "Българска земя" по текст на Надежда Захариева.

"Това е най-дълго правената моя песен. Цяла година се подготвя. Клипът е сниман из цяла България – от Врачанския балкан, река Ропотамо, Кресненското дефиле до пясъчните пирамиди при село Стоб", разказа певецът в студиото на "България сутрин". 

Той сподели, че чужденците винаги са изключително впечатлени от нашата музика и природа, а на негови изпълнения извън България се е случвало публиката дори да си припява в такт с песента. 

"В Шанхай ме отведе фестивалът на туризма и културата, който се провежда за 27 поредна година. От България бяхме 75 човека. Представих български песни – някои авторски, някои народни. Изпълних "Чичовите конье", което в момента е световен хит. Мерките за сигурност бяха изключително затегнати през цялото време на фестивала", отбеляза Александров пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора, изпълнителят разкри, че се работи по следващ албум, но вероятно няма да бъде издаван на диск, а ще бъде пуснат срещу някаква сума в Интернет, тъй като все повече хора престават да използват твърди носители, а предпочитат дигитално свалената музика.