България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Еквилибриум – хип-хоп и брейк се преплитат в нов спектакъл

Представлението ще се играе на 29 септември в Перник и ден след това в София

19.09.2017 | 10:55 Редактор: Иван Берберов
Еквилибриум – хип-хоп и брейк се преплитат в нов спектакъл

Родни танцови формации обединяват творческите си сили, за да ни представят тази есен "Еквилибриум" – хип-хоп и брейк танцов спектакъл от ново измерение. Авторската музика е на композитора Милен Апостолов, който създава перфектна комбинация между класически акустични звуци и електронна музика от 21 в.

"Танцовото шоу е продукт, който подготвяме от една година. Повикали сме танцьори от чужбина, които са на световно ниво. През призмата на модерния танц се опитваме да покажем и театралното изражение на представлението ни и да покажем, че това, с което се заминаваме е истинско изкуство", посочи един от хореографите Денис Илиев в студиото на "България сутрин".

"Представлението ще бъде от близо 55 човека. Надяваме се да продължим в тази посока и догодина. Зависи дали танцьорите от Германия ще останат доволни от тазгодишния спектакъл", отбеляза един от организаторите на събитието Калин Калинов пред Bulgaria ON AIR.

Калинов обясни, че разликата между хип-хопа и брейка е, че вторият е по-приземен и акцентира на акробатики.

"В момента има доста голям интерес от по-младите на 10-12-годишна възраст. Доста по-лесно е от ранна възраст да се започне да се танцува", обясни още той.

Датите на представлението са на 29 септември в Перник в Двореца на културата, а след това на 30 септември в "Дом на културата Искър" в София.