България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Достойно представяне на женския ни отбор по волейбол на Световното първенство

Момичетата са отивали с нагласа за топ 8, а се завърнаха с бронзови медали

19.09.2017 | 10:02 Редактор: Мария Аладжова
Достойно представяне на женския ни отбор по волейбол на Световното първенство

Момичетата от националния ни отбор по волейбол до 23 години се завърнаха в България с бронзовите медали от Световното първенство.

Шумна агитка посрещна волейболистките ни, които си пожелаха и медал с женския състав на България на предстоящото Европейско първенство.

"Това е третото Световно първенство за такива национални отбори - жени до 23 години. Ние участвахме и в предишните две, като първото през 2013 г. завършихме на девето място, преди две години завършихме седми и сега се качихме на почетната стълбица", коментира в "България сутрин" спортният редактор на Bulgaria ON AIR и водеща Десислава Джерманска.

Тя определи представянето на отбора като изключително достойно и сподели, че преди първенството националният селекционер Антонина Зетова е заминавала с мисълта, че момичетата ще влязат в топ 8, но в крайна сметка резултатът от работата им надминал очакванията.

"Това първенство се играе в експериментален формат. Международната федерация в момента тества нова система и го направи точно с тези момичета. Играе се до 4 гейма от 7 възможни, до 15 точки. Идеята е да бъдат по-динамични, по-бързи мачовете и да се съкрати времето, за да бъде по-атрактивно", разясни Джерманска.

Чуйте пълния разговор с във видеото.