България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ако МВР не задържи похитилите Адриан навреме, ще се извърши ново отвличане

В ефира на Bulgaria ON AIR журналистите Стефан Ташев и Николай Христов призоваха за бързи действия по случая

12.09.2017 | 08:41 Редактор: Жанета Нейкова
Ако МВР не задържи похитилите Адриан навреме, ще се извърши ново отвличане

Сега на ход е МВР. Ако групата, отвлякла Адриан Златков, не бъде задържана навреме, тя ще си позволи да извърши ново отвличане. Това коментира в "България сутрин" журналистът от уебсайта Breaking.bg Стефан Ташев.

Синът на Тони Златков вчера беше освободен от своите похитители срещу откуп, който размер все още не е ясен. Но този случай постави въпроса дали не се случва възраждане на бизнеса с отвличанията, тъй като медиите помнят последния такъв от преди няколко години с дъщерята на Евелин Банев - Брендо - Лара. 

"Много е важно да се разбере дали това е същата група, която похити Лара Банева и дали говорим за събуждане на част от "Наглите" или друга такава, работила успоредно с тях", смята криминалният репортер Николай Христов, също гост на телевизията.

По думите му пред Bulgaria ON AIR е много важно МВР да разкрие престъпниците, в противен случай ще избухне истерия в определена заможна прослойка на обществото, която ще потърси лична охрана, с която да защити себе си и семейството си.

"Тези хора (групите за отвличания, бел. ред.) успяват да прикриват следите си и колкото повече се проточи това престъпление, толкова по-трудно виновниците ще бъдат разкрити", твърди Стефан Ташев.