България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Красиви, но не за сметка на здравето

Нека се съобразяваме с годините си, апелираха Райна Налджиева, Габриела Василева и Албена Александрова пред Bulgaria ON AIR

08.09.2017 | 11:20 Редактор: Иван Берберов
Красиви, но не за сметка на здравето

На 9 септември отбелязваме и световния ден на красотата. Дали моделите в конкурсите за красота и на модните подиуми трябва да бъдат прекалено слаби? Някои световни марки предприеха действия за прекратяването на тази тенденция. 

"Най-важното за една жена е да изглежда здрава, стегната и пропорционална. Не одобрявам както прекалено слабите модели, така и прекалено едрите. Моделът е пример за подражание и често младите приемат каквото видят за правилно", отбеляза Мис България 2012 г. Габриела Василева в студиото на "България сутрин". 

Мис България 2003 г. Райна Налджиева сподели, че когато тя се е състезавала с красотата си, журито е предпочитало момичета с естествена красота. Въпреки това тя защити пластичните операции с претекста, че щом човек се чувства добре с тях – защо да не си направи?

Според дизайнера Албена Александрова анорексията е една от най-наболелите теми при младите момичета, тъй като се опитват да постигнат стандартите за красота, но забравят здравето.

"Мерките "90-60-90" са абсолютно нереалистични размери, тъй като е много важен ръстът на модела. Талията трябва да е 30 сантиметра по-малка от обиколката на ханша. Повечето ми приятелки са между Мики Маус и патета, защото са си набутали ботокс в лицата. Годините започват още повече да си личат, когато всячески се опитваме да ги скрием. По-добре да остареем като катедрали с гордост", категорична бе тя пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора гостенките апелираха да се съобразяваме с годините си, а не да ги крием на всяка цена.