България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Добрите и лошите примери в дрескода на първите дами според Денди

Светският журналист посочи пред Bulgaria ON AIR като добър такъв този на принцеса Даяна

01.09.2017 | 11:03 Редактор: Жанета Нейкова
Добрите и лошите примери в дрескода на първите дами според Денди

Светският журналист и писател Любомир Милчев - Денди гостува в "България сутрин", където коментира дрескода и поведението на високопоставените дами в обществото.

Като добър пример сред тях, гостът на Bulgaria ON AIR даде принцеса Даяна, за която вчера Великобритания отбеляза 20-годишнината от смъртта й. 

"Когато говорим за придворен дрескод в най-голямата монархия в света - Великобритания, там абсолютно всичко е предписано, съобразно церемонията, на която присъстваш", обясни Любомир Милчев.

Той изброи трите стилистики, които са превърнали лейди Даяна в модна икона, като първи "виновници" за това посочи приноса на дизайнера Джаспър Конрън и "шапкарят" Филип Трейси.

"Като втора стилистика бе облеклото на принцесата в стил "гимназистка". То включваше бели якички, маншета, няколко тоалети с мъжка вратовръзка и папионка", допълни гостът на телевизията.

Третата е задължителната стилистика - историческата. Даяна е трябвало да съблюдава облеклото на Елизабет II, което е преобладавало от обилни рокли на дребни цветчета в "захаросан стил", както се изрази Денди.

"Това, с което принцесата ще остане в историята са различните вариации на малката черна рокля. Също така тя обичаше да носи ниски двуцветни обувки, тип салонна пантофка", отбеляза Милчев.

Запитан уместно ли беше първата дама на САЩ Мелания Тръмп да се появи при посещението си в Хюстън след опустошителното наводнение със затворени високи токчета, Денди отговори: "Тя не е кралица!"

Любомир Милчев заяви, че Мелания не е лице на монархия и никой не може да предявява претенции към облеклото й, също така, както и към нашата първа дама - Десислава Радева.