България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

ГЕРБ и ДПС: Скандали и арести или политически театър?

Дистанцирането между двете партии е невъзможно, твърди Осман Октай пред Bulgaria ON AIR

14.08.2017 | 09:06 Редактор: Иван Берберов
ГЕРБ и ДПС: Скандали и арести или политически театър?

ГЕРБ подаде сигнал до прокуратурата срещу ДПС от три части за "Цанков камък". Едната е за неизплатени 1 млрд. лева, като се призовават магистратите да посочат конкретните виновници. 

"Когато се разшуми около КТБ и се разнесе скандалът в международен аспект – винаги излизат стари корупционни схеми, които да отклонят вниманието на обществото от важните теми, като кражбата на милиарди левове пред очите на народа", посочи бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай в студиото на "България сутрин".

В медийното пространство се разчу слух за подготвяне на арест на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, но според Октай това няма как да е истина, тъй като: "Доган олицетворява цялото задкулисие в държавата. Харчат се милиони от бюджета за охраната му".

Гостът в студиото добави, че дистанциране между ГЕРБ и ДПС не е възможно.

"Наесен ще влезе бюджетът за обсъждане. Така наречените патриоти ще повдигнат въпроса за плоския данък и други неща, с които се различават от позициите на ГЕРБ. За да не се случи драма с бюджета, ДПС ще подкрепят най-популярната партия в парламента. Всичко това е театър", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора Октай предрече, че кабинетът "Борисов 3" няма да издържи пълния си мандат, тъй като липсвал план за развитие на държавата, който прогонил младите.