България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Децата от столичния квартал Факултета посещават безплатно лятно училище

Инициативата Лятна старт академия цели те да наваксат със знанията си по Български език и Математика

14.08.2017 | 07:53 Редактор: Жанета Нейкова
Децата от столичния квартал Факултета посещават безплатно лятно училище

В столичния квартал "Факултета" от една седмица децата идват на безплатно лятно училище, благодарение на инициативата "Лятна старт академия" на "Заедно в час".

"Целта на Лятната академия е да помогне на децата да наваксат със знанията си по предметите Български език и Математика. Също така искаме да мотивираме децата да искат да ходят на училище и да се чувстват успешни", каза Милена Димитрова от инициативата "Заедно в час" пред Bulgaria ON AIR.

Тя обясни, че групите са разделени в нива по предметно знание, за да може децата да работят върху това, с което се справят по-трудно и, когато се върнат в училище на 15 септември, да се чувстват по-уверени.

Димитрова даде повече информация как работи лятното училище, като показа една от групите в детската градина, в която децата са между 6 и 8 години. Тя разясни, че те работят по предметите според това какво е показал диагностичният тест за нивото на знанията им.

65 деца са се записали за "Лятна старт академия", като средно на ден идват 58, отбеляза Димитрова. 

Желаещите да учат са били повече, всеки ден идват родители, които искат да запишат детето си, но мястото е ограничено. Затова от Лятната академия са приложили метод със залепяне на лепенки на стената, които показват кое дете е посетило учебните занятия този ден и, когато видят, че някое от тях липса, записват друго на неговото място.

Повече по темата вижте във видеото.