fallback

СОС забрани колите в Борисовата градина, феновете на ЦСКА видяха умисъл

От 2 август достъпът на МПС до стадион "Българска армия" е ограничен

04.08.2017 | 09:15 Автор: Мария Аладжова

Феновете на ЦСКА съзряха нова атака срещу клуба, след като Столичната община ограничи достъпа на МПС до стадион "Българска армия", считано от 2 август 2017 г.

Ограничението важи и за дните, когато на стадиона се провеждат футболни мачове. Всеки, който иска да ползва автомобил в района на Борисовата градина и конкретния стадион, ще трябва да плаща месечна такса в размер на 30 лева.

Според говорителя на "червените" ултраси от Сектор "Г" Павел Маринов ограничението е целенасочено: 

"Това е поредната глупост, която е измислена. Парковите алеи не са място за коли, но достъпът до стадиона и съоръженията - това не са парковите алеи. Парковите алеи - те са си достатъчно обезопасени... Така го приемаме ние. Хиляди удари понесохме, всичко е срещу ЦСКА", добави той в ефира на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

В разговора участва и зам.-председателят на Столичния общински съвет Иван Велков: 

"Предполагам, че въпросната наредба може да бъде прецизирана, така че да не се нарушава тренировъчният процес, особено пък на младежите. Има неща, които задължително трябваше да бъдат направени и то отдавна. По принцип парковите алеи не са улици и достъпът и преходите по тях на стотици автомобили беше вече в такова състояние и премина всякакви граници, че трябваше да има някаква реакция", коментира той.

"Трябва да бъде намерен някакъв баланс и да се прецизират така текстовете, че да не се нарушава общественият интерес, той не е само един единствен и не е на някого, а е общ", добави Велков.

fallback
Още от България сутрин
fallback