България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Много българи остават заседнали в Гърция заради водния капан на циклона "Медуза"

Дори и с необходимата застраховка, хората трудно успяват да изтеглят автомобилите си обратно до България

19.07.2017 | 08:08 Редактор: Жанета Нейкова
Много българи остават заседнали в Гърция заради водния капан на циклона

Времето в Гърция днес е приятно, дъждовете спряха още вчера, информира от остров Халкидики репортерът на Bulgaria ON AIR Даниела Пехливанова. Тя допълни, че гърците много бързо успели да възстановят, съвместно с местните и властите, щетите от циклона "Медуза".

В една от къщите, в която е снимал екипът на телевизията, събралата се бригада е отводнила мазе, пълно с вода, за по-малко от 10 минути, след което то е било почти сухо. Същото се повторило и в другите къщи.

Даниела Пехливанова информира още, че има много заседнали българи в Халкидики, на които колите са се повредили, вследствие на наводнението. Оказа се, че за да има тежест застраховката "Каско за МПС" и да могат да изтеглят колите си обратно до България, хората трябва да вземат специално разрешение от полицията, която е на 20 км. разстояние от острова и българите много трудно успели да стигнат дотам.

Една жена, която няма "Каско" заяви, че ще й излезе по-евтино да си остави колата на острова и да се прибере с приятели, предаде репортерът.