fallback

Нов политически проект, предсрочни избори... Да очакваме ли?

Бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай и журналистът Георги Коритаров с коментар пред Bulgaria ON AIR

17.07.2017 | 08:10 Автор: Тодор Петров

Има търсене на нов политически проект срещу статуквото, което омръзва на хората. Явлението Радев трябва да се анализира много добре, не само в България, но и в цяла Европа, заяви в "България сутрин" бившият депутат от ДПС Осман Октай.

Той обвърза успеха на Румен Радев на президентските избори с резултатите от референдума, иницииран от Слави Трифонов и по думите му това създава предпоставки за нов политически проект.

"Явленията Костов, Царя, Борисов... При нас се гласува винаги емоционално, търсейки ново статукво", добави бившият зам.-председател на ДПС и отбеляза, че от изказа на президента ще зависи името на бъдещия министър-председател.

"Ако има явление, то не е личността Радев, колкото електоралната динамика в България, която е в особена фаза на деградация", каза от своя страна пред Bulgaria ON AIR журналистът Георги Коритаров.

Запитан за нов проект около президента Радев той посочи: Един бивш президент направи политически проект. Видяхме съдбата на АБВ. Има нужда от нов проект, но той не трябва да бъде граден около личности.

Георги Коритаров коментира още, че БСП е затворена в една черупка на изчерпаност. Каквито и вотове на недоверие да внасят, преди да се заредят с качествено ново съдържание, не могат да имат успех, категоричен бе той в студиото на Лора Инджова.

Осман Октай е убеден, че лидерът на "Воля" Веселин Марешки не е способен да предизвика предсрочни парламентарни избори. 

"Изнервен е от събитията около него. Виждали сме политически еднодневки, които са попадали в такава ситуация", каза анализаторът и добави, че очаква веднага след европредседателството ни да има предсрочни избори, но причината за тях няма да бъде Марешки.

"НДК е корупционна афера. Постоянно се дискредитираме. Апелът ми е да не направим така, че да скандализираме това председателство с нашите вътрешни скандали", каза Октай.

"Не бива да се втурачваме в европредседателството и да го приравняваме на получаването на статут на пълноправен член на ЕС. Можем да излъчим приоритети, но едва ли можем да наложим решения", коментира Георги Коритаров.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback