България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

See you again взриви YouTube, Despacito заплашва първото му място

Вида Пиронкова, Стоян Михалев и Маги Джанаварова коментираха гледания над 2 млрд. пъти видеоклип

12.07.2017 | 09:51 Редактор: Жанета Нейкова
See you again взриви YouTube, Despacito заплашва първото му място

Нов хит покори сърцата на меломаните. "See you again" на Wiz Khalifa и Charlie Puth взриви досегашния най-гледан видеоклип в YouTube "Gangnam Style" на корееца Psy, съобщи BBC. 

Ударът му на първенец в YouTube може да е кратък, защото летният хит "Despacito" е гледан над 2 млрд. и половина пъти за 6 месеца и няма признаци интересът към него да намалее.

Гостите на "България сутрин" Вида Пиронкова, Стоян Михалев и Маги Джанаварова коментираха класацията за най-гледани видеоклипове е YouTube, както и тенденциите в световната и родната музика. 

"Despacito" е масовата музика за хора без претенции. Онази част на света, където се създава тази музика - това е и тяхната култура", твърди продуцентът и певец Стоян Михалев.

И тримата гости на Bulgaria ON AIR споделиха, че не са чували световния латино хит, но изразиха позиция по темата.

"Този тип ритми са присъщи за темпераментните народи и всеки се заслушва в латино песните", е мнението на певицата Маги Джанаварова. 

Според композиторът и текстописец Вида Пиронкова пък много ясно се вижда таргет групата, към която е насочена "Despacito":

"Това са хората от улицата, от бедните квартали. Тези песни стават известни на базата на използване на достъпен жаргон", определи Пиронкова.