България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Позицията на БСП по скандала с НДК

Лиляна Павлова е увеличила разходите, Деница Златева само е подписала финансовия отчет, посочи Любомир Бонев

12.07.2017 | 08:38 Редактор: Тодор Петров
Позицията на БСП по скандала с НДК

Напът сме да изгубим уникалния шанс да задаваме дневния ред. Ще подкрепяме управляващите, но няма да сме параван на кражбите и злоупотребите, заяви пред Bulgaria ON AIR народният представител от БСП Любомир Бонев във връзка с казуса "НДК".

Вчера министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова обяви, че за първите 5 месеца от тази година натрупаната загуба на НДК е над 3 млн. лева. Не е имало оздравителни планове или точно дефинирани правила за работа. 

"Деница Златева е подписала финансовия отчет, за който носи отговорност съставителят му. Министър Лиляна Павлова е увеличила капитала на дружеството - увеличила е разходите. Павлова каза, че част от строително-монтажните работи се извършват без одобрени проекти", обясни още гостът в "България сутрин". 

Той подчерта, че 7 месеца строително-монтажните работи вървят без строителен надзор и инвеститорски контрол. По думите на Любомир Бонев трябва да имаме ясна представа какво се случва в НДК и да се представи оздравителен план.

"Съмнявам се, че ще се подаде оставка, защото в крайна сметка сме длъжни на 1 януари да зададем тона на европредседателството", заключи депутатът от БСП.