България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Въпреки поражението от Федерер: Гришо показа класа!

Димитров рискува и загуби, посочи журналистът Асен Григоров

11.07.2017 | 10:06 Редактор: Василена Василева
Въпреки поражението от Федерер: Гришо показа класа!

Срещу уникален играч като Федерер единственото, което може да се направи, е да се рискува. Григор рискува и загуби. Проблем нямаше нито с физическата, нито с техническата му подготовка. Той трябваше да се пребори с много трудности и не смятам, че трябва да има драма около загубата му. 

Това посочи пред Bulgaria ON AIR журналистът Асен Григоров по повод вчерашната загуба на Григор Димитров на 1/8-финалите на "Уимбълдън". Той бе победен от Роджър Федерер с 6:4, 6:2, 6:4.

"Централният корт на "Уимбълдън" е изключително труден за преодоляване. За разлика от останалите държави, на него между точките цари гробна тишина. Маестрото напълно надигра нашия тенисист, като Григор беше равностоен с него единствено в първите геймове на първия сет", коментира още Асен Григоров.

Това бе шести официален мач между двамата и шеста победа за швейцарския ветеран. Следващият противник на опитния тенисист ще бъде Милош Раонич.

Първият сет бе решен след един единствен пробив в деветия гейм, а загубата в него напълно съкруши родния тенисист. Това си пролича от играта му във втория сет и нашенецът сдаде на два пъти подаването си - в петия и седмия гейм.

"Третият сет започна обнадеждаващо, но всичкo за Григор приключи в петия гейм, когато след поредица от грешки неговият противник поведе с пробив, а след това без проблеми довърши българина", допълни още Асен Григоров.

По думите му Григор е излязъл на терена малко по-напрегнат от необходимото, но пък е изиграл четири фантастични гейма.

В студиото на "България сутрин" журналистът Соня Колтуклиева коментира, че освен математика, банкиране и награди, тенисът трябва също така да бъде и удоволствие за окото, модна фиеста, да излъчва свежест, за да бъде интересно на зрителите. 

"Продължаваме да подкрепяме Гришо и му пожелаваме успех следващият път", каза още Колтуклиева.