България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Ракиямен 2: Кьосе" - новият брой на комикса на влогъра Кристиян Чарли Танев

Творбата показва как да ценим себе си, споделиха редакторът на произведението Рия Найденова и блогърът Темз Арабаджиева

05.07.2017 | 09:26 Редактор: Иван Берберов

Излиза втори брой на "Ракиямен 2: Кьосе", комикс дело на влогъра Кристиян Чарли Танев, който е в топ 5 най-гледани българи в платформата за видеосподеляне YouTube.

"Героят в комикса споделя класическите черти на супергероите. Никой супергерой не е пророк в собствения си град, затова действието се развива в измисления град Пловарна, смесица от Пловдив и Варна", отбеляза един от редакторите на произведението Рия Найденова в студиото на "България сутрин".

Един от главните проблеми на героя във второто издание на "Ракиямен" е търсенето на подходящата за един супергерой брада – оттам и подзаглавието "Кьосе".

"Комиксът пародира традиционните похвати в повечето западни комикси. В творбата на Танев има социална критика и сатира, примесена с подходящ за младежите хумор. "Ракиямен" говори, затова как да се ценим в света на социалните мрежи и Интернет", посочи блогърът Теменужка-Темз Арабаджиева пред Bulgaria ON AIR. 

Миналата седмица в Пловдив започна турнето на Кристиян Чарли Танев. Тази седмица той ще посети в неделя София, предстои Варна, разказаха гостите. И добавиха, че фенклубът на Танев се разраства всяка година със значително число.