България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

VR технологията - днес в киното, а утре и в телевизията?

"Искат или не, хората в един момент така ще гледат новини и всичко останало", е мнението на Любомир Христов, аниматорът, носител на престижната награда "Оскар"

15.05.2017 | 10:49 Редактор: Жанета Нейкова
VR технологията - днес в киното, а утре и в телевизията?

VR технологията е най-новата тенденция, която се развива в киното и тя е бъдещето. Искат или не, хората в един момент така ще гледат новини и всичко останало - е мнението на аниматорът Любомир Христов, носител на престижната награда "Оскар", който гостува в студиото на "България сутрин". 

Той допълни, че е останал изненадан как на събитие в София се обсъжда VR технологията. 

"В момента, в който влязох в Ню Бояна Студио, разбрах, че 28 години по-късно всичко се е променило, изглежда професионално, точно както всяко холивудско студио", разказа Христов. 

Думите на успелия българин, че бъдещето на VR ще се насочи и към телевизията потвърди и аниматорът Стивън Шард, който добави, че новият похват във времето се е развил и е позволил на кино майсторите да разказват истории.

VR е най-новата технология, която навлиза много агресивно в игралното и документално кино. А София и Ню Бояна Филм Студио през изминалата събота бяха домакини на едно мащабно събитие за виртуалната реалност в киното.

На него присъстваха VR продуценти и криейтъри, сценаристи, режисьори и хора от света на голямото кино.

"Целта е да популяризираме VR технологиите пред по-широка публика, а от друга страна - да намерим съмишленици в София, хора, които могат да създават съдържание. Също и да отворим вратите за VR към най-различни дисциплини", каза пред Bulgaria ON AIR Михайло Николич, организатор на събитието.