България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Удачен избор ли е Красимир Каракачанов за министър на отбраната? Да? А може би не?

Отговора търсиха пред Bulgaria ON AIR журналистите Асен Григоров и Георги Харизанов, които имаха различни мнения по въпроса

04.05.2017 | 12:27 Редактор: Жанета Нейкова
Удачен избор ли е Красимир Каракачанов за министър на отбраната? Да? А може би не?

Удачен ли е изборът на Красимир Каракачанов за министър на отбраната? Журналистите Асен Григоров и Георги Харизанов отговориха на въпроса в студиото на "България сутрин".

Харизанов започна темата като отбеляза, че антинатовските разбирания са силно надценени. Той посочи, че няма нищо по-нормално от това мненията за НАТО да не съвпадат. 

Асен Григоров го прекъсна като го попита "Какво казваш, че очакваме Каракачанов да реформира НАТО ли?" 

Темата за Организацията на Северноатлантическия договор дойде заради твърденията в медийното пространство, че новият министър на отбраната е антинатовски настроен.

Журналистът Харизанов отговори отрицателно и повтори, че, когато се казва определението "антинатовски настроения", това е леко пресилено. "Предстои да разберем дали Каракачанов като министър на отбраната е проблем", затвърди думите си той пред Bulgaria ON AIR.

Асен Григоров отбеляза, че постът на новия министър на ресора е негова детска мечта, която сега са решили да удовлетворят. 

"Каракачанов има желание, но не знам дали има компетенциите за тази работа. Неговото избиране е най-голямата загадка в този парламент", смята журналистът и изрази надеждите си министерството да бъде облечено в общата политическа воля на кабинета и да спазва съответните граници и норми, особено в отношенията с Турция.

От друга страна пък Харизанов намира избора за министър на отбраната за удачен. Според него познанията на регионалната политика, историята подкрепят избора на Красимир Каракачанов.