България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нова победа за Кобрата

Треньорът по бокс Борислав Бояджиев с изводи след гала вечерта в "Арена Армеец"

01.05.2017 | 09:34 Редактор: Василена Василева
Нова победа за Кобрата

Кубрат Пулев победи по точки американеца Кевин Джонсън на ринга в зала "Арена Армеец" и записа 25-а победа в 26-ия си мач в професионалния бокс.

Българинът защити интерконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация /WBA/ и правото на задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF).

Кобрата надви своя съперник в битка, която продължи 12 рунда, а феновете не пропуснаха да изразят подкрепата си към българския боксьор.

"Във всеки един рунд усещах, че взимам все по-голямо надмощие, въпреки че противникът ми беше неудобен", коментира Пулев веднага след мача.

Кевин Джонсън беше неудобен за Пулев, защото успяваше да се защитава и да избягва ударите му. Въпреки всичко подобен мач е отлична тренировка за българина, тъй като би го подготвил за следващия голям, който всички очакваме, коментира в студиото на "България сутрин" Борислав Бояджиев, един от първите треньори на Кубрат.

Той определи мача като "тежък", но въпреки това сподели, че по негово мнение Кубрат е имал добра подготовка. Относно  шансовете на Пулев да бъде следващия световен шампион, треньорът по бокс заяви, че всичко е въпрос на добра физическа подготовка и изработване на правилната стратегия за двубоя.

"Антъни Джошуа показа слабости както в мача с Кличко, така и в предишните си мачове. Кубрат може да се справи с него", категоричен бе Бояджиев пред Bulgaria ON AIR.

Вижте още!