България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Силно детско участие на шестата международната конференция "Образование и бизнес"

Все повече започваме да приличаме на "TED" като формат, каза модераторът на събитието Доника Ризова

28.04.2017 | 09:35 Редактор: Иван Берберов
Силно детско участие на шестата международната конференция

На 10 май предстои международната конференция "Образование и бизнес: 6", организирана от Bulgaria ON AIR съвместно с Bloomberg TV Bulgaria. Какво ще ни предложи форумът тази година разказа водещата на "Медиите ON AIR" Доника Ризова, която е част от организационния екип и ще бъде модератор на събитието. Тя гостува в студиото на "България сутрин" с Лора Инджова, Симеон Белев и Константина Живова.

Иноватори и вдъхновители в своята област ще споделят знания на шестото издание на събитието, като във фокус са отличниците във всички сфери на живота. Конференцията ще открие артистът Стефан Вълдобрев.

"Образование и бизнес: 6" е трибуна на нови идеи, вдъхновение и ценен опит от известни лектори от цял свят по една от най-важните теми – образованието. Конференцията ще се проведе в София Хотел Балкан и е със свободен достъп, като всеки може да се регистрира на адрес http://edu-business.info/.

"Ние като медия, която осъзнава, че имаме и друга функция освен да забавляваме аудиторията си, даваме трибуна на нови интересни и смислени лектори. Повдигаме темата за образованието и бизнеса по един модерен начин. Все повече започваме да приличаме на конференцията "TED" като формат, защото разказваме историите на успеха по динамичен и атрактивен начин, а не чрез традиционите лекции и презентации", обясни Доника Ризова в студиото на "България сутрин".

И деца ще се включат в програмата на събитието. В ролята на модератори заедно с Ризова ще влязат учениците Виктория Петрова и Георги Генев, които по забавен начин ще проверят знанията на участниците.

По време на "Образование и бизнес: 6" децата от Милан Джуниър Камп България ще споделят за пътя си от училищната футболна площадка до големите стадиони, срещите със звездите на Милан и тренировките на световно ниво.

Участниците в събитияте ще видят и уникални експонати от Techno Magic Land – роботи с изкуствен интелект, които помагат на децата да учат с интерактивни методи. Организаторите ще представят и инсталацията, която художникът Димитър Хинков нарисува заедно с всички гости на миналогодишното издание на конференцията.