България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Лазар Лазаров: Поръчката за АМ "Марица" е законосъобразна

"Работата по магистралата е извършена по най-честния възможен начин", заяви бившият шеф на АПИ пред Bulgaria ON AIR

28.04.2017 | 09:22 Редактор: Жанета Нейкова
Лазар Лазаров: Поръчката за АМ

Бившият шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" заяви пред Bulgaria ON AIR, че е спокоен за поръчката за АМ "Марица", защото тя е законосъобразна. "Всички правила на закона са спазени, работата по магистралата е извършена по открита процедура, т.е., по най-честния възможен начин, който е регламентиран в страната", категоричен бе Лазар Лазаров.

51 милиона лева са били похарчени незаконно при строителството на автомагистрала "Марица", съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Става дума за допълнително извършени дейности извън строителството на 30 километровата отсечка Димитровград-Оризово.

Във вторник прокурори и ДАНС влязоха в Агенция "Пътна инфраструктура" по сигнал на Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ.

Лазаров отговори пред камерата на телевизията защо подаде оставка пред декември 2016 г., като посочи, че става въпрос за здравословни причини, тъй като тогава е трябвало да излезе в болнични.

"Точно тогава правителството подаваше оставка. Ако бях останал, упреците щяха да бъдат, че съм се скрил", твърди бившият шеф на АПИ.

Той подчерта, че нито се е крил, нито е бягал от отговорност за действията си по казуса с АМ "Марица" и допълни, че понякога се препоръчва отстранява от длъжност, за да не се влияе на следствието.

Очаквайте видео.