България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Фондация "Четири лапи": Престъпно е, че властите възприемат насилието над животни като маловажен проблем

Гости в студиото на Bulgaria ON AIR коментираха случая, в който неизвестни пронизаха с арбалет коте в село Герман

26.04.2017 | 08:48 Редактор: Жанета Нейкова
Фондация

Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" посочи, че възприемането на насилието над животни като дребен и маловажен проблем е престъпен от страна на разследващите органи.

"Жената, която спаси котето, пронизано с арбалет в село Герман трябваше да чака 4 дни, за да подаде своята жалба срещу нападението", каза той възмутен в студиото на "България сутрин"

Престъплението се случи преди няколко дни в Софийското село. Стрелата е преминала през предната част на гръдния му кош и по чудо животното е оцеляло, разказа в жива връзка пред репортер на телевизията ветеринар от клиниката, в която то е оперирано. Лекарят информира, че "хората, които са спасили Тигър поеха ангажимент и да го осиновят, след като се възстанови напълно".

Пред Bulgaria ON AIR психологът Анна Тодорова описа какъв е профилът на агресора над животни. Тя го определи като 3 типа:

"Първият е човек, който самият той е бил малтретиран и иска да се почувства властен и в контрол чрез насилието. Вторият тип агресори са психопатите или социопатите - на тях им е интересно как животното ще реагира на различните манипулации", описа Тодорова.

И, като трети тип насилници над животни, психологът посочи онези, които имат роднини, в миналото на които културата им е била такава, че животните нямат никаква ценност.

По-късно днес Фондация "Четири лапи" ще проведе среща с полицай в столично Районно управление, който ще приеме жалбата и доказателствения материал - стрелата, която е пронизала котето. 

Като основен проблем, който стои пред българите, които не се ангажират да помагат на пострадало животно на улицата и решават да подминат, Теодора Иванова от доброволната група "Бездомните ангели" определи това, че лечението е продължително и скъпо. 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Vanya_Nikolova
преди 6 години
Хората, които притежават арбалети в България не са много.Скъп уред за спорт. Лесно може да бъде открит собственика. Сигнализирай за неуместен коментар