България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

"Колело за смет, за дете велосипед" ще зарадва още повече деца

"За някои малчугани това е първото колело, което виждат", разказа един от ентусиастите на кампанията пред Bulgaria ON AIR

25.04.2017 | 09:30 Редактор: Жанета Нейкова
"Колело за смет, за дете велосипед" ще зарадва още повече деца

Кампанията "Колело за смет, за дете велосипед" се провежда за трета поредна година. Целта на ентусиастите, взели участие в нея, е да превърнат велосипедите, които никой не използва, в радост за децата, които не могат да имат колела.

Репортер на Bulgaria ON AIR разговаря с Иван Ралчев, който работи в работилница за велосипеди. Пред Михаела Карабельова той сподели, че многобройни емоции се сблъскват едновременно, когато децата получат своя велосипед.

"За някои от тях това е първото колело, което виждат. Хем е стряскащо, хем е много интересно за тях", разказа Ралчев.

Идеята на "Колело за смет, за дете велосипед" е развлечението на две колела да бъде разпространено в повече населени места, за което организаторите на кампанията разчитат на центрове за приемна грижа, които да помогнат да се намерят подходящите семейства.

"Насочили сме се към всички деца, без възрастови ограничения. Имаме велосипеди за малчугани, които тепърва ще се учат как се кара колело, имаме и за по-големите, на 18 години, също" допълни Иван Ралчев.

Повече по темата вижте във видеото: