България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какво доведе до четвъртата поредна загуба на Григор Димитров?

Първата ни ракета се върна една година назад в кариерата си, каза пред Bulgaria ON AIR журналистът Йордан Божинов

21.04.2017 | 10:57 Редактор: Жанета Нейкова
Какво доведе до четвъртата поредна загуба на Григор Димитров?

Григор Димитров записа четвърта поредна загуба в последните два месеца. Той загуби от №58 в света, германеца Ян-Ленард Щруф с 6-4, 3-6, 2-6 за 1 час и 58 минути игра. И изпусна прекрасната възможност да се завърне в топ 10 в ранглистата.

Какво разконцентрира Григор Димитров, в студиото на "България сутрин" коментираха журналистите Йордан Божинов и Крум Савов.

"Григор Димитров се върна една година назад, когато имаше проблем да завършва мачовете и правеше двойни грешки в неподходящите моменти. Проблемите започнаха на турнира "Indian Wells", където мачът му с Джак Сок беше задължителен за спечелване", каза Божинов пред Bulgaria ON AIR.

Според журналиста най-големият проблем за първата българска ракета е това, че е прекарал 1 месец без тренировки по тенис.

Крум Савов твърди, че Димитров е по средата на две крайни явления, които не могат да бъдат определени като категорична тенденция:

"Не е късно Григор да излезе от тази насока, която очертават за него Кей Нишикори и Милош Раонич, че ще си останат вечните надежди и ще се направи преход, без да се вземе титла от Големия Шлем", смята спортният журналист.

По време на разговора репортерът Борислав Петров се включи в жива връзка с психотерапевтът Лена Лалчева, която коментира ефекта в спорта "Burnout".

Според нея поредицата от загуби на Григор Димитров може би се дължат на него, тъй като той се получава при натрупване на голямо напрежение. Гостите в студиото дискутираха пък дали любовният живот не разконцентрира българския тенисист, също.