България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

БСП - победа или загуба?

Допуснахме грешка във внушенията, а не в посланията, каза Иван Ченчев от БСП пред Bulgaria ON AIR

03.04.2017 | 09:20 Редактор: Иван Берберов
БСП - победа или загуба?

Според депутатът от БСП Иван Ченчев, неговата партия не е сбъркала в посланията, а по-скоро във внушенията, които е оставила. 

"Хората искаха промяна, ние сме алтернативата на това, което беше до сега. Ние трябва да променим статуквото. Това го доказаха 2/3 от гласувалите", заяви той в студиото на "България сутрин".

Запитан дали все пак загубата на изборите е победа за БСП, както лидерът на партията Корнелия Нинова каза в едно свое изявление, той отговори, че е важна позицията, която една партия заема.

"Отчетохме загубата, но не бива да говорим чисто прагматично. Да, мандатите са важни, но трябва да се гледа и каква позиция заемаш в парламента. Ние сме алтернативата на статуквото", категоричен бе Ченчев.

Според него смяната в ръководството ще подобри поведението и политиката на партията. Това бе отговорът му на въпроса защо БСП твърди, че може да подобри живота на хората въпреки че когато е била на власт това не се е случило. 

За членовете на БСП, които не влязоха в парламента, той посочи, че трябва да се гледа за общия успех на партията, а не провала на отделния ѝ политик.

"Всеки има свой стил на работа, но мисля, че е по-важна съдбата на партията, а не на отделния представител", бе мнението на депутата Иван Ченчев.

Вижте още във видеото: