България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Румен Христов: Не съм оптимист за бъдещето на Реформаторския блок

Най-близки формации вдясно са СДС и ДСБ, каза той пред Bulgaria ON AIR

31.03.2017 | 09:07 Редактор: Луиза Божинова
Румен Христов: Не съм оптимист за бъдещето на Реформаторския блок

Зам.-председателят на Съюза на демократичните сили (СДС) Румен Христов заяви в предаването "България сутрин", че не е оптимист за бъдещето на Реформаторския блок (РБ). 

"Трябва да си направим анализите. Очевидно е, че след като не успяхме да прескочим бариерата, не сме много успешна формула", посочи той в студиото на Лора Инджова. По думите му занапред трябва да мислят коя е сполучливата формула за явяването на следващи избори.

Румен Христов съобщи, че във вторник имат национален съвет, на който ще обсъждат резултатите от изборите. Насрочили са и отчетно-изборна конференция, която ще се състои на 13 май. 

Той е категоричен, че ще търсят единение вдясно. 

"Формулата е само една - единение около програми. В старата автентична десница проблемите са били личностни, лидерски, защото в идеологически план различия нямаме", поясни той.

Според Христов най-близки формации в това дясно пространство са СДС и ДСБ. 

"Нека да изчакаме процесите, които ще се развиват в СДС. Най-важно за нас е какво ще ни кажат нашите членове на конференцията, в каква посока ще вървим, какво ще бъде новото ръководство, тогава вече може да говорим за мандат", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Целия разговор вижте във видеото: