България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Евгений Михайлов: Няма да признаем резултатите от изборите!

Няма нито едно доказателство за това, че ДОСТ е партия на Ердоган, заяви той пред Bulgaria ON AIR

28.03.2017 | 09:07 Редактор: Луиза Божинова
Евгений Михайлов: Няма да признаем резултатите от изборите!

Няма да признаем резултатите от изборите, независимо от това дали ДОСТ ще влезе, или не в парламента. Жалба вече е подадена пред представителите на европейските институции, вероятно ще бъде подадена и официална по съответния ред пред съда.

Това обяви в предаването "България сутрин" Евгений Михайлов от ДОСТ. Той каза, че излиза с гордо вдигната глава от кампанията, защото всичко, заради което е влязъл в нея, се е случило. 

"Помогнахме за обединението на християни и мюсюлмани, за преодоляването на тази омраза и разделение, което се насаждаше непрекъснато", подчерта той. 

"Успяхме и да постигнем нещо реално - монополът, който в продължение на 25 години определя българската политика, бе разчупен, всичко, което говорихме за мафията на сараите, за Ахмед Доган", изброи Михайлов.

По думите му, никога ДПС не е получавала по-тежък удар. Той посочи, че в момента с 1/3 е намалена парламентарната група на партията и "възможността сараите, Делян Пеевски и Ахмед Доган да определят българската политика".

"Омерзително е, че една държавна машина направи така, че да защитят интересите на монопола на сараите на Доган", заяви той пред Bulgaria ON AIR. 

Във връзка с това, че в германската обществена телевизия излезе репортаж, в който ДОСТ беше определен като "партията на Реджеп Ердоган в България", Михайлов каза, че не знае какво потвърждават германските журналисти от една медия, а знае какво показват всички европейски медии - че в България се нарушават правилата за изборите.

"Няма нито едно доказателство за това, че ДОСТ е партия на Ердоган", настоя той.

"Европейските наблюдатели от ОССЕ са потресени, че в България се нарушава европейската практиката да може да се упражнява агитация на майчиния език", допълни Михайлов.

Той обяви, че в 12 часа в БТА от ДОСТ ще дадат пресконференция, в която ще изложат "много факти за нарушенията". 

Целия разговор вижте във видеото: