България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Каква е визията и стилът на политиците у нас?

Прекалено много се залага на рекламната кампания, каза Милена Хлебарова пред Bulgaria ON AIR

20.03.2017 | 10:24 Редактор: Иван Берберов
Каква е визията и стилът на политиците у нас?

В студиото на "България сутрин" Милена Хлебарова, експерт по протокол коментира визията и поведението на политиците у нас. Според нея е силно препоръчително политиците, да приличат на електората, който ги избира.

"Някои политици, желаят да изглеждат така, както изглежда електоратът, което е правилно", сподели тя. Хлебарова даде мнението си за някои от големите лица на българската вътрешнополитическа сцена. Първо започна с Корнелия Нинова от БСП.

"Визуалният стил на Нинова се подобри много. Тя трябва да се доближава до електората си, той определя външния ѝ вид. Трябва да се съобрази с хората, които гласуват за нея. Тя се опитва да хване духа на промяната, но ѝ препоръчвам да не е толкова остра в изказванията си". обясни експертът пред Bulgaria ON AIR.

Акцентът падна и върху лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Бойко Борисов продължи да се кара, той изключително много изостава в имиджа си. Той е уплашен и прекалено консервативен. Черният кожен шлифер е от едно друго време. Вторият път, когато стана министър-председател имаше една позитивна промяна. Сега се държи много не-модерно", каза Хлебарова.

Според нея партиите прекалено много са заложили на рекламната кампания, а не да слязат при хората и да говорят с тях. Друго лице от политическата сцена, чиято визия бе коментирана бе Десислава Радева, първата дама.

"Десислава Радева не може да бъде политическо лице на небосклона. Тя трябва да се съобрази с позицията си на съпруга на президента. Ако се опита да играе главна роля, много бързо ще събере негативи. Държавата няма да позволи жена да я ръководи задкулисно", коментира експертът.

Вижте още във видеото: