България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Мажд Алгафари: Стрелбата срещу мигранти трябва да се узакони!

Преводачът коментира пред Bulgaria ON AIR инцидента, при който гранични полицаи стреляха по автомобил на трафикант с 8 афганистанци край Драгоман

07.03.2017 | 07:44 Редактор: Жанета Нейкова
Мажд Алгафари: Стрелбата срещу мигранти трябва да се узакони!

Гранични полицаи са преследвали и стреляли по лек автомобил на трафикант с 8 афганистански мигранти, за да го накарат да спре. Това се случва в събота вечерта. Нелегалните мигранти са успели да достигнат вътрешността на страната край град Драгоман. 

"В България има ред и закони, които трябва да се спазват. Стрелбата срещу мигранти вече би трябвало да бъде узаконена", настоя в студиото на "България сутрин" журналистът и преводач Мажд Алгафари.

Пред Bulgaria ON AIR той изказа благодарности към "Гранична полиция" за това, което са направили, въпреки че от Български хелзинкски комитет и други организации по правата на човека, както твърди Алгафари, биха оспорили думите му.

На въпрос как афганистанците са стигнали до вътрешността на страната ни Алгафари отговори с въпрос:

"Какво прави тази граница, как ги спира?"

Преводачът отбеляза, че наплив на мигранти няма единствено по време на големите студове в България и призова за строги мерки, иначе потокът от нелегално влезли в страната ни ще продължи и ще се засилва.