България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Ренета Инджова: България се намира в невиждан дипломатически скандал

Правителството трябва да направи изявление по случая с Елена Поптодорова, смята бившият служебен премиер

03.03.2017 | 09:19 Редактор: Мария Аладжова
Ренета Инджова: България се намира в невиждан дипломатически скандал

Празник залъгалка - така определи бившият служебен премиер Ренета Инджова днешния 3 март. 

"Бих казала, че този празник е една залъгалка, която дават на българския народ, за да може да се смята, че се е освободил, а той всъщност си е един робски народ, който днес ще отиде, ще се поклони на Шипка, ще хапне нещо, ще се върне и така продължава вече 139 години", коментира Инджова в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

А тази година, на фона на празника, се случи и още нещо, добави Инджова:

"В момента България се намира в един невиждан дипломатически скандал, международен, за който проф. Герджиков би трябвало да направи изявление, да отграничи държавата от онова, което е направено на едно летище. Малкото, но задължително нещо, което трябва да направи българското правителство, е да осъди този акт", посочи бившият служебен премиер, говорейки за инцидента на летището във Варшава, в който беше замесена бившият посланик на България в САЩ - Елена Поптодорова.

"Всичко това нещо се е знаело, знаело се е кой ни представлява в САЩ десетина години и сега се правим, че празнуваме трети март", добави Инджова.

Политиката, водена вътре в страната, тя определи като "един съвместен танц с предварителна режисура и предначертан край".

Относно несъстоялия се дебат между Бойко Борисов и Корнелия Нинова коментира: "Страхът е от това да се самозабрави някой от дебатиращите и да извади някоя кирлива риза".

Вижте пълния разговор: