България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Приоритетите на "Обединени патриоти": Доходи, сигурност и справедливост

Не желаем България да бъде най-бедната и най-болната нация, настоя Атанас Стоянов в студиото на Bulgaria ON AIR

24.02.2017 | 09:04 Редактор: Тодор Петров
Приоритетите на

Приоритите на коалиция "Обединени патриоти" са доходи, сигурност и справедливост. Това обяви в "България сутрин" водачът на листата на коалицията в Благоевград Атанас Стоянов.

"Доходи за всички възрастни хора, които градиха България. Доходи за всички работещи българи. Не само говорим за тези важни неща, а правихме всичко възможно и в предишното Народно събрание това да бъде основният дебат в обществото. Не желаем България да бъде най-бедната и най-болната нация", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Запитан как ще бъде постигната тази цел, гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев посочи, че още през 2014 г. от Патриотичния фронт са предложили трайно повишение на пенсиите. 

"Бяхме предложили и конкретни мерки откъде ще дойдат средствата. 820 хил. лева инвалидни пенсии има в държавата. От думите на Владислав Горанов знаем, че половината са фалшиви. Реално тези средства трябва да отиват при хората, които имат нужда от тях", обясни Атанас Стоянов.

Той подчерта, че популизмът не е вредна дума. Нека има популизъм, но той да бъде съзидателен, отбеляза патриотът.

На въпрос кой би бил евентуален партньор на "Обединени патриоти" в следващия парламент, той отговори, че е трудно да се каже и всичко е въпрос на идеи и програми. 

"Ще отстояваме нашата програма да бъде припозната от следващото правителство", каза още Атанас Стоянов.

"Благовеградската област е традицонно пропатриотично настроена. В тази връзка "Обединените патриоти" имат трайни позиции, така че не виждаме притеснения относно успешно наше участие", заключи той.