fallback

Българското либертарианско общество на протест в последния работен ден на 43-то НС

Гвоздей в програмата - овцата Мая

25.01.2017 | 11:23 Автор: Мария Аладжова

Членовете на Българското либертарианско общество излязоха на протест в последния работен ден на правителството. Не са съгласни със задължителното гласуване и размера на партийните субсидии. 

"Решихме сега да направим протеста, защото е последният ден на това Народно събрание. Искаме да обърнем внимание на обществото, че предстоят едни два вълнуващи месеца, в които ще се наслушат на интересни и празни обещания - чене за всяка баба, таблет за всяко дете, как някой ще се справя с корупция, със световния глад и войните по света и нищо от това няма да се случи", заяви Димитър Карагегов.

"Нашето желание е да спрем финансирането на политическите партии чрез данъкоплатеца и да премахнем това неморално, вменено задължение, че всъщност ние трябва да избираме нашата партия без да искаме", продължи той.

"По време на тази кампания, в която хората ще слушат много цветущи обещания, те всъщност са лишени от своите избирателни права. Ефективно задължителното гласуване означава, че твоето право вече не право, а е задължение", заяви от своя страна Калоян Правов.

Протестът условно ще носи наименованието овчи, в което има и конкретна символика - избирателят е угояван с обещания по време на кампанията, след като бъдат избрани партиите, започва "стриженето", обясниха организаторите.

Събитието ще има и своя гвоздей, а именно - овцата Мая, която ще дойде пред парламента, за да упражни правото си на глас.

Вижте още:

 

fallback
Още от България сутрин
fallback