България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Милка Манева: Когато работиш упорито, мечтите се сбъдват!

Преди пет години щангистката се класира пета на Олимпийските игри в Лондон... Днес тя гледа към второто място, макар и със задна дата

16.01.2017 | 10:00 Редактор: Мария Аладжова
Милка Манева: Когато работиш упорито, мечтите се сбъдват!

Почти пет години след Летните олимпийски игри в Лондон родната щангистка Милка Манева ще получи сребърен медал. На игрите тя се класира пета, но след уличаване в употреба на допинг на състезателките преди нея, резултатът ѝ автоматически се качва до заветната тройка.

"Още лятото обявиха за три положителни допинг проби и просто чакахме да излязат официално тези данни, за да може да се пренареди класирането", коментира в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR Манева. 

Тя сподели, че този поврат ѝ дава увереност, че когато човек работи упорито и следва мечтите си, в един момент те стават реалност. Самата Манева се отказа от спорта преди две години и по думите ѝ сега гледа в друга посока. 

Спортистката заяви, че очаква финансова награда от 120 хил. лева, която съпровожда по-доброто ѝ класиране, но изчаква да разбере повече информация от Министерството на спорта. 

"Не знам какво мислят те, аз смятам, че трябва да получа средства, но не знам", добави тя.

В студиото на Bulgaria ON AIR гостува и треньорът на Манева - Кристияна Колева. По думите ѝ тя и спортистката очаквали официално становище по въпроса с класирането 6 месеца. 

Още треньорът обърна внимание на проблема с детския спорт и това, че клубовете у нас не са финансирани достатъчно, за да бъдат привлекателни за децата и да ги насърчават да се занимават професионално със спорт. 

"Главното ядро е клубът. Когато клубовете се финансират супер мизерно, не може да има спорт. Ние само като си платим наемите и тока и като отидем на три състезания, оставаме на нулата", посочи тя.

Вижте във видеото пълния разговор: