България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Превозвачите в Перник на протест (Обновена)

Не била обявена обществена поръчка за избора на фирми, които да обслужват градския транспорт

13.01.2017 | 10:18 Редактор: Мария Аладжова
Превозвачите в Перник на протест (Обновена)

Превозвачески компании в Перник излизат на протест от 11 часа днес. Причината - липсата на обществена поръчка и концесия при решението на кмета Вяра Церовска да сключи договори с фирми за разпределяне на линиите, посочват недоволните превозвачи. 

"Кметът преразрпеделя без правно основание линиите. Отнема от една фирма, предоставя на друга, без въобще да има право на това", коментира жена, която е сред организаторите на протеста.

Самата Вяра Церовска не се яви пред протестиращите, но пък изяви позиция, в която посочва, че автобусите, които возят в момента, са стари и студени.

"Не е така. Има фирми, на които автобусите действитлено са стари и студени, но не и на фирмите, на които се прекратяват договорите без обществена поръчка", отвърнаха протестиращите. Те подчертаха, че нямат против да бъдат избирани фирми, но искат всичко да е ясно по отношение на разпределянето.

"Освен да се опитват да ни изкарват шайка разбойници, не правят нищо друго, което е изключитлено некоректно по простата причина, че твърдят, че искат да подобрят транспорта и да се внедрят автобуси по "Евро 4" и "Евро 5", а в същото време прекратяват договорите на тези, които имат "Евро 4" и "Евро 5", възроптаха организаторите на протеста.

По думите им над 25 човека ще останат без работа заради решението на местната управа.

Официалното начало на протеста е в 11 часа и ще започне със сурва, за да бъдат изгонени злите сили, обявиха протестиращите.