България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Експерт: Комбинацията от два вида транспорт е най-бързото придвижване

От Пазарджик до Троян за 15 часа. Коментар по темата на Веселин Кирев пред Bulgaria ON AIR

04.01.2017 | 09:06 Редактор: Жанета Нейкова
Експерт: Комбинацията от два вида транспорт е най-бързото придвижване

Нямаме цялостна транспортна система. Нямаме събрана на едно място информацията и за железницата, и за автобусите. Защото се оказва, че комбинацията между двата вида транспорт дава най-бързото придвижване. Така Веселин Кирев от "Обществен и релсов транспорт" коментира в "България сутрин" казуса с 15-часовото пътуване от Пазарджик до Троян.  

Пред Bulgaria ON AIR Кирев представи маршрутна карта за транспортните линии на БДЖ. Тя е оформена в следствие на направено проучване за какво време и най-бързо би се стигнало от Пазарджик до Троян.

"При преминаване с кола през Троянския проход ще се стигне до Троян за около 3 часа. Комбинирането на влак и автобус обаче, би бил най-бързият начин", смята Кирев.

Веселин Кирев е категоричен, че хората, които искат да пътуват с БДЖ или автобусна фирма, не разполагат с достъпна информация как да си закупят билети.

"Великобритания и Германия имат сайтове, които при търсене на маршрут и закупуване на билети системата първо показва най-кратките маршрути с най-малко прикачвания. А ако това не ви удовлетворява, при кликване на отметка можете да видите всички възможности как и с какъв транспорт можете да стигнете до избраната дестинация", пояснява Кирев.