България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Музикалният спектакъл "На нея с обич" и споменът за Емил Димитров

Хората не трябва да забравят творчеството му, заяви в "България сутрин" актьорът Даниел Цочев

02.12.2016 | 09:57
Музикалният спектакъл

На 20 декември в зала 1 на НДК ще бъде премиерата на спектакъла за последната мечта на великия Емил Димитров и пътя към нея, носещ името "На нея с обич".

Това заявиха в предаването "България сутрин" сценаристът Нели Бонева и главното действащо лице актьорът Даниел Цочев.

"Аз познавам артиста Емил Димитров чрез творчеството му, колкото и отдавна да живя и пя. Като човек не съм имал възможността да го опозная. От ученик познавам песните му, но специално за спектакъла взех и уроци по вокално пеене", каза актьорът Даниел Цочев и подчерта, че неговата лична провокация е да накара хората да не забравят творчеството на Емил Димитров.

По думите на сценариста Нели Бенова Емил Димитров е един успял творец, който си отива в самота.

"11 години след смъртта му ще видим един разказ за малките неща, за една мечта и пътя към сбъдването й. Името на спектакъла идва от неговата голяма любов-публиката", поясни Бенова и добави, че в представлението са включени 17 песни от творчеството му.

В разговора се включи и Емил Димитров-младши, който посочи пред камерата на Bulgaria ON AIR, че спектакълът  разказва за живота на сцената, за публиката и малките и важни неща, които ни правят хора.

"Публиката беше определяща за баща ми като творец. Той е зарязал Франция заради залите и публиката в България и Русия. Неговата последна среща с публиката, която искаше да има, така и не стана реалност заради инсулта. В неговата душевност имаше още много музика и имаше какво да даде", обясни синът на великия Емил Димитров.

Той подчерта, че този спектакъл се прави с много любов и уважение към творчеството на Димитров.

"Хората трябва да помнят тези, които са допринесли за културата у нас. Всички произведения на Емил са свързани с това как да обичаме хората, родината и как да прощаваме", каза още Емил Димитров-младши.