България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Състезание обединява студенти срещу тероризма

Отборът "Лотус" изнася презентации по темата пред млади хора на възраст между 14 и 35 години

21.11.2016 | 08:44 Редактор: Мария Аладжова
Състезание обединява студенти срещу тероризма

"Борбата срещу тероризма и езикът на омразата" е състезание, което обединява студенти, посветени на каузата да се борят срещу лошите послания към младежта чрез толерантност, любов и разбирателство.

"Ние сме отбор на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевргад. Участваме в международното състезание, което ни дава възможност да представяме малко по-различни идеи за това как да се борим с тероризма, екстремизма и езика на омразата", разказа в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR ас. д-р Вероника Стоилова.

Отборът, който тя предвожда носи името "Лотус" и в него участват още две дами - Мария Давидова и Любляна Нешева.

"Трябва младото поколение да сме информирани, да водим комуникация помежду си, защото точно тези теми в 21 век са много наболяли, но повечето млади не знаят за какво става въпрос", допълни Нашева.

В рамките на състезанието дамите изнасят презентация по темата пред младежи, като възрастовата група, която обхващат е от 14 до 35 години. Желаещите да участват в състезанието могат да се включат с есе на тема "Езикът на омразата през моите очи". За най-добрите разработки има и награди - подарък таблет за първото място, mp3 плейър за второто и ваучер за книги за класиралите се на трето място.

Вижте още: