fallback

Жельо Бойчев: ГЕРБ се опитва да саботира Бокова

БСП се стреми да внуши на правителство ни вина, контрира депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев пред Bulgaria ON AIR

29.09.2016 | 09:33

Пред камерата на Bulgaria ON AIR народният представител от ГЕРБ Георг Георгиев сподели, че кандидатурата на една личност не може да бъде залог да се съди за цялата външна политика и дипломация на държавата.

Той оценки поведението на БСП така: "Те се опитват да внушат на правителство ни вина, което в момента е несъстоятелно.

По думите му това буди други въпроси, които са свързани с тясна партийност, която се опитва да се прокара в хода на приближаващите президентски избори.

От БСП отричат това твърдение. Народният представител на партията Жельо Бойчев посочи, че тук става въпрос за провал на българската дипломация и за удар върху страната.

"България вече изглежда като една непоследователна и предсказуема страна за своите партньори. Може би се превърнахме и за посмешище за световната дипломация", каза Бойчев.

Той е категоричен, че номинацията на Кристалина Георгиева е преляла чашата.

"ГЕРБ и външното министерство саботираха кандидатурата на г-жа Бокова и работеха за втория кандидат", категоричен е Бойчев.

По думите на Георгиев е напревен анализ, който показва, че резултатите на г-жа Героргиева са достатъчно добри, за да бъде издигната тя.

"Рядко е държава да има двама кандидати, но има такива случаи", посочи Георгиев и допълни, че не е вярна тезата, че ГЕРБ и външното министерство искат да саботират г-жа Бокова.

Бойчев обаче е категоричен, че това не е футболен мач и не може да се дава топката на Борисов, докато вкара.

"Не може да сменяш кандидатите непрекъснато, само защото всеки следващ би бил по-добър. Това е една надпревара, в която г-жа Бокова беше най-добре представилата се жена от Източна Европа", заключи депутатът от БСП Жельо Бойчев.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback