България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Хомеопатията - безвредно за организма лечение

Не е необходимо децата да се тъпчат с антибиотици, категоричен бе хомеопатът д-р Петър Найденов пред Bulgaria ON AIR

28.09.2016 | 07:50 Редактор: Тодор Петров
Хомеопатията - безвредно за организма лечение

Един от основните принципи на медицината е преди всичко да не се вреди. За разлика от химическите лекарства хомеопатичните са безвредни. Хомеопатията е индивидуализирана форма на медицина. 

Това каза в студиото на "България сутрин" хомеопатът д-р Петър Найденов. Той посочи, че честото ни разболяване се дължи на замърсяването и нецелесъобразността на нашия живот. 

"Вирусите и настинките са начин имунната система да реагира по-бурно и с температура и други реакции организмът опитва да се заздрави. Високата температура е един от начините той да се справи със заболяването. Микробите не виреят при висока температура", обясни специалистът за Bulgaria ON AIR.

Д-р Найденов предупреди бременните жени, че пръскането на ксилометазолин в носа "може да роди нероденото дете". Според него това се неглижира от хората.

"Когато детето ви е настинало и започне да вдига висока температура, лекарството се казва аконит. Не е необходимо децата да се тъпчат с антибиотици", настоя хомеопатът.

Той добави, че съществуват природни продукти, които са богати на вещества, помагащи на имунната система. Д-р Найденов постави на първо място витамин C - вещество, което не се произвежда в човешкото тяло. 

"Трябва да се приемат между 2 и 5 грама на ден. Имунната система е в основата на доброто справяне с инфекциите. Правилно е тя да се стимулира със супер храни - микроводораслите (на капсули и прах), коластрата от крава и рибеното масло", посъветва гостът на телевизията.