България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Фабрика за таланти помага на младите да открият себе си

Андрей Илиев и Христина Митовкска коментират темата за децата лидери пред Bulgaria ON AIR

21.09.2016 | 11:09 Редактор: Луиза Божинова
Фабрика за таланти помага на младите да открият себе си

Лидер означава да се развият специфичните умения и таланти на всеки един човек. Това, което ние правим се нарича фабрика за таланти е свързано с обучение за личностно развитие, както и академично и кариерно ориентиране.

Това каза в предаването "България сутрин" Андрей Илиев, съосновател на Leader Academy у нас и треньор по "Когнитивни умения и лична ефективност".

"Целта на коучинга в този формат е да помогне на младите хора да се фокусират максимално в процеса и да вземат най-доброто от него.  Коучингът е в началото и в края на обучението", обясни коучът Христина Митовкска.

"Аз вярвам, че всички деца са талантливи, въпросът е да открият това, което наистина искат да правят", каза още Илиев. "А що се отнася до нашите деца конкретно, такава ние е действителността, че младите хора нямат избор да не са квалифицирани, запознати и да не изразяват талантите си."
 
"Ние създаваме среда, която не е толкова конкурентна спрямо другите, а спрямо себе си. Целта на младите хора, когато дойдат при нас е, те наистина да вземат максимума за себе си и опитът да има смисъл за тях", посочи Митовска. "Искаме да стимулираме младежите да се обърнат към себе си, да си зададат онези въпроси, които в началото ще ги накарат да се съпротивляват, но след това резултатът от процеса е изключително удовлетворяващ и вдъхновяващ."

Продължението на темата за децата лидери проследете във видеото: