България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Реформаторите се оказаха изкупителна жертва на ГЕРБ, твърди Радан Кънев

Лидерът на ДСБ: Предсрочни избори ще има само, ако Борсов и Цветанов преценят, че мога да изкарат РБ извън парламента

12.09.2016 | 08:46 Редактор: Мария Аладжова
Реформаторите се оказаха изкупителна жертва на ГЕРБ, твърди Радан Кънев

Реформаторският блок е изкупителната жертва на нежеланието на ГЕРБ да се пребори с корупцията. Предсрочни избори ще има само, ако Бойко Борсов и Цевтан Цветанов преценят, че мога да изкарат РБ извън парламента.

Това каза в "България сутрин" лидерът на ДСБ Радан Кънев. 

"Блокът е консолидиран. Ако той развие кампанията си и успее да се пребори за висок резултат, напълно ще промени картината", коментира Кънев относно президентската кандидатура на реформаторите, които номинираха Трайчо Трайков за потенциален държавен глава. Лидерът на ДСБ изказа подкрепата си за Трайчо Трайков и номинираният за вице - ген. Съби Събев, като посочи, че според него това са най-подходящите фигури за мажоритарния вот, с оглед на тяхната проевропейска ориентираност.

Кънев категорично опроверга информацията, че се подготвя нов десен проект, включващ ДСБ, “Протестна мрежа” и “Правосъдие за всеки”, като подчерта, че това са слухове.

По думите му казусът с "Царските конюшни" неслучайно е бил изведен именно сега, "така че да бъде ударен целият Реформаторски блок". 

Вижте пълния разговор с Радан Кънев във видеото:

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 7 години
Толкова явно личи на това дребно и злобно човече,че само не си вярва на папагалските глупости,които упорито повтаря,а пък толкова му се иска и други да повярват в тях!Абсолютно загубена кауза,която му приляга отлично.Единствената му що-годе умна тактика беше,че не се кандидатира за президент,което само щеше да катализира процеса на изчезване на партийката му.Дребно човече с големи мераци. Сигнализирай за неуместен коментар