България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Мирела Демирева: Винаги съм си вярвала

Нямах търпение да покажа българското знаме на целия свят, каза тя пред Bulgaria ON AIR

05.09.2016 | 08:53
Мирела Демирева: Винаги съм си вярвала

Mирела Демирева се прибра у нас след поредното си състезание. На летището тя застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да сподели своята емоция и да разкаже за бъдещите си мечти.

Относно изминатия път до олимпийските игри Мирела заяви, че всяка една тренировка, всеки един скок, всяко едно упражнение е било мисълта за тези игри.

Тя посочи, че сега еуфорията е много по-голяма, защото е заедно с близките си хора. 

"Те са част от моя път и нямам търпение да го споделя с тях", категорична е спортистката.

По думите й, когато е чула, че печели медал, първата и мисъл е била да види треньора си и да вземе знамето на страната ни.

"Бях малко емоционална, тъй като чувството на благодарност беше много силно. Поклоних се. Благодарих му и показах българското знаме на целия свят", споделя Мирела.

За треньора си тя посочи, че й е било трудно да смени навиците си, които е градила толкова години, но се радва, че са се напаснали и се разбират с него. 

"Не трябва да съм емоционална. Всяка стъпка си има точно определено време и място. Това беше трудно за мен, но изключително много работя със себе си", допълни още Мирела.

Тя каза, че в Холандия усеща липсата на семейството и приятеля си, но е успяла да намери среда и нови приятели там.

"Харесва ми Холандия, харесват ми хората. Всички са изключително солидарни един към друг. Много е спокойно", заяви спортистката.

Относно контузията й през 2009 година тя сподели, че винаги си е вярвала. 

"Родителите ми бяха до мен. Треньорката ми Лили и приятелят ми най-вече".

За бившия си треньор и раздялата им Мирела каза, че боксуването на едно и също място я е принудило да вземе това тежко решение. 

За тренировките в Холандия спортистката ни разказа, че там е видяла нови и интересни упражнения.

Във връзка със славата и отношението, което тя получава Мирела смята, че "по-скоро се променя външната среда, отколкото тя отвътре. Повече хора те познават и имаш повече привилегии, което е странно".

Тя сподели още, че очаква от себе си повече, отколкото другите. "Свикнала съм да се справям", категорична е Мирела.

"Когато пробвах за първи път скок на височина, разбрах, че няма нещо, което да ме отклони от това желание", заяви спортистката.

Относно образованието си Мирела каза, че в момента пише дипломната си работа и въпреки че учи "Публични политики", никога няма да замени спорта за политиката.